与教育问题一起思考

China heeft zich in de afgelopen drie decennia ontwikkeld tot een van de grootste economieën ter wereld. Maar de internationale handelsdynamiek verandert en de Chinese bevolking veroudert in snel tempo. Hoe gaat het land om met deze nieuwe uitdagingen?  Voor een duurzame ontwikkeling moeten er in China een transformatie plaatsvinden. Van produceren naar creëren, en van een productiegerichte naar een servicegerichte economie. Veel veranderingen beginnen bij het onderwijssysteem, daar waar de generaties van morgen – dus ook de innovators van de toekomst – gevormd worden.

‘21st century skills’
Het traditionele onderwijssysteem in China is erop gericht dat kinderen boekenkennis uit hun hoofd leren en zo hoog mogelijke cijfers halen om toegelaten te worden tot de universiteit. Zowel ouders als kinderen lijden onder de hoge prestatiedruk. Maar met de opmars van Internet en IT technologieën groeit het besef dat kinderen een breder pakket aan vaardigheden – de zogenaamde ‘21st century skills’ aangereikt moeten krijgen. Bij onderwijsinstellingen en trainingsinstituten in China groeit daarom de vraag naar nieuwe onderwijsconcepten die feedback bevorderen en kinderen en scholieren de ruimte bieden hun persoonlijke kwaliteiten te ontwikkelen. Nederlandse onderwijskundige kennis, technologieën en methodieken kunnen grote bijdrage leveren aan deze onderwijsvernieuwing.

Inhoudelijke en praktische ondersteuning
Ik help bedrijven en kennisinstellingen om innovatieve technologieën en vernieuwende onderwijsconcepten te introduceren in China.  Opgegroeid en opgeleid in het land weet ik als geen ander welke vorm van opleiden het beste aansluit bij de leerbehoeften van Chinese jongeren. Ik denk inhoudelijk mee met onderwijskundige vraagstukken en bied praktische ondersteuning, zowel in de communicatie met zakenpartners in China (Tolken) als in projectmanagement (Projectmanagement).

Referenties

Deskundig advies, goede begeleiding
“Parantion is de bedenker en ontwikkelaar van het Scorion platform voor talentonwikkeling, het onderzoeksplatform Easion Survey en het digitale Groeidocument. Als business developer heeft Mei een netwerk van businesspartners voor ons opgebouwd in China. Zij verdiept zich volledig in het product, de markt en de klanten. Daarnaast is ze een uitstekend tolk en vertaler en voelt ze de onderlinge verhoudingen in gesprekken uitstekend aan.

Mei heeft een zeer indrukwekkend netwerk binnen ons vakgebied en ze is in staat gebleken dit netwerk in korte tijd uit te bouwen naar andere takken van sport. Daarmee is ze een uitstekende partij voor elke onderneming die zaken wil gaan doen of wil uitbreiden in China.”

Roel Smabers, Managing Director, Parantion BV

Contact met iibboo

Mei-Yang
     +31 6 13 16 39 00
    linkedin.com/mei-yang
     weibo/mei-yang
     info@iibboo.com