相互学习,比以往任何时候都更重要

“Eén kind, één leraar, één boek en één pen kunnen de wereld veranderen”, zei VN-boodschapper van de vrede Malala Yousafzai al eens. Ook ik ben hier van jongs af aan al van overtuigd. Mijn moeder mocht als klein meisje, geboren in een afgelegen dorpje in China, niet naar school en haar pogingen om lessen bij te wonen werden met stokslagen bestraft. Als plattelandsmeisje had je in die tijd het recht niet om naar school te gaan. Onderwijs was alleen voor jongens. Mijn vader – arts – heeft mijn moeder op latere leeftijd alsnog leren lezen en schrijven. Haar leven heeft daardoor een andere wending gekregen. Ze is als moeder van vier kinderen verpleegkunde gaan studeren en kon daarna aan de slag bij een plaatselijk ziekenhuis. De jaren erna hebben mijn ouders veel neven en nichten in huis genomen. Ze konden daardoor in de stad naar school en zijn daarmee ontkomen aan de armoede waarin nog altijd veel plattelandsbewoners leven.

In het China van vandaag mogen meisjes gelukkig naar school en is er veel aandacht voor de opleiding van kinderen. In deze snel veranderende wereld waar digitaliseren en andere technologieën ons werk en leven ingrijpend veranderen is het meer dan ooit belangrijk dat wij van elkaar leren: China van Nederland, en andersom. Kinderen krijgen hierdoor de kans zichzelf optimaal te ontplooien en hebben daar de rest van hun leven profijt van. En niet alleen zijzelf, ook het land waarin zij leven.

Daarom breng ik via iibboo bedrijven en onderwijsinstellingen in Nederland en China bijeen in hun ambities om onderwijs te vernieuwen en samen een mooiere wereld te creëren!

Contact met iibboo

Mei-Yang
     +31 6 13 16 39 00
    linkedin.com/mei-yang
     weibo/mei-yang
     info@iibboo.com